Otěhotnění přes antikoncepci

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak velké riziko otěhotnění je, pokud jsem 2 dny zapomněla užít HA? Bylo to v období na začátku ovulace a styk jsem měla ve dny vynechání tablet i po tom. Antikoncepci od té doby užívám dál. A ještě kdy bych si měla udělat těhotenský test? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zapomenutí 2 antikoncepčních tablet určitě znamená riziko selhání antikoncepčního účinku. Těhotenský test si udělejte po dobrání platíčka. Do té doby používejte navíc kondom.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: