Otěhotnění při kojení

Dobrý den, mám 2,5letého chlapečka, kterého stále minimálně 3x denně kojím. 4 měsíce se pokoušíme o druhé miminko, což se zatím nedaří. Prosím o radu, jestli mám ještě s ukončením kojení vyčkat (malý je na něm hodně závislý) či už skončit - pokud je tedy kojení překážkou otěhotnění. Děkuji. Hanka

Odpověď odborníka:

dobrý den, kojení může být příčina,že nemůžete otěhotnět.3x denně je dost,pro dítě v otmto věku je již mateřské mléko nepotřebné.pokud se Vám nedaří odnaučit malého, dejte ho na dva tři dny babičce,aby Vás neviděl.ono to určitě půjde.ikdyž na druhou stranu 4 měsíce snažení je téměř nic, po roce by se to už dalo řešit.každopádně bych na Vašem místě už přestala kojit.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x