Otehotneni pri uzivani antikoncepce

Dobry den, byla mi pri laparoskopii diagnostikovana endometrioza, ktera byla odstranena laserem. Nyni mi lekar doporucil brat tri az sest mesicu antikoncepci microgynon. Chtela bych otehotnet, ale uz dlouho se nam nedari. Chtela bych znat Vas nazor, kdybych zamerne zkousela zapominat antikoncepci (mozna je vetsi sance, ze bych otehotnela). Muze brani teto antikoncepce v tehotenstvi poskodit plod? Dekuji za Vas nazor a odpoved.

Odpověď odborníka:

Endometrióza vyžaduje nepřetržité braní antikoncepce po dobu až 6 měsíců aby byla zvýšena pravděpodobnost vyléčení a tím i zvýšena naděje na budoucí graviditu, záměrné zapomínání antikocepce by byl nerozum. příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Potratová pilulka: bez lékaře se neobejdete!
Články: Potratová pilulka: bez lékaře se neobejdete!
Tablety, pomocí nichž lze...
Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Články: Metličkové žilky mohou potrápit i děti
Objevily se vašemu dítěti...
Kojení jako ochrana před početím? Nespolehlivé!
Články: Kojení jako ochrana před početím? Nespolehlivé!
Přestože řada žen plánuje...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Interní vyšetření
Články: Interní vyšetření
Interní vyšetření je soubor...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x