Otěhotnění při užívání antikoncepce a rizika pro plod s tím spojená

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně užívání hormonální antikoncepce (azalia) v prvním týdnu těhotenství. Lékařka mne odeslala na prvotrimestrový screening, který mi ovšem na genetice odmítli udělat a automaticky mne směřují na odběr plodové vody. Z tohoto vyšetření mám však obavy. na ultrazvuku byl nález normální, v rodině žádnou genetickou zátěž nemáme, je mi 25... Zajímalo by mne tedy, jeli riziko opravdu tak vysoké - podotýkám že mi bylo vyšetření doporučeno opravdu "jen" na základě rodinné anmnézy, mého věku a té Azalie v prvním měsíci. Děkuji za vyjádření.

Odpověď odborníka:

Nechápu váš dotaz, píšete,že v rodině není zátěž a při tom,že vám doporučili amniocentézu na základě rodinné anamnézy, věk 25 let také není indikace k odběru plodové vody,prvotrimestrový screening se dělá naprosto běžně. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: