Otěhotnění rh negativní ženy i přesto, že při minulém porodu nedostala antiglobulin

Ještě k mému dotazu, omlouvám se, děti mají Rh faktor +.

Odpověď odborníka:

Lenko ještě jednou, jsou-li vaše děti Rh plus, pak tedy je situaci výrazně změněna a zhoršena, jelikož k imunizaci Vaši krve dojít mohlo, resp. zřejmě došlo a při dalším těhotenství by Vaše tělo mohlo brát zárodek jako cizorodý materiál a mohlo by se pokoušet, resp. zřejmě se bude pokoušet ho zničit ( bude-li plod Rh plus ). Můžete se samozřejmě pokusit o otěhotnění, ale uvidíte, je bohužel možné, že dojde k potratu. Pokud se tak stane, konzultujte tento problém se svým gynekologem. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: