Otěhotnění s brániční kýlou

Dobrý den, prosím Vás, zajímalo by mne, zda-li mohu uvažovat o miminku a těhotenství, byla-li mi zjištěna drobná skluzná axiální hiátová hernie, zatím užívám léky Esomeprazol 40mg. a pokud by byla léčba léky účinná (žáha po nich již nepálí, bolesti břicha rozhodně menší, skoro žádné) Je vhodné, abych vůbec ještě otěhotněla, nebo je lepší operace? A kdybych mohla otěhotnět, jak je to v těhotenství s braním léků? Moc Vám děkuji za odpověď!!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o těhotenství uvažovat můžete a než se začnete snažit otěhotnět, poraďte se o tom se svým praktickým lékařem nebo gastroenterologem. Ten podle rozsahu kýly, obtíží a celkového nálezu stanoví další postup. Co se týká pálení žáhy, v těhotenství lze užívat především jedlou sodu a Rennie.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: