Otěhotnění u diabetičky + poškozené žíly

Dobrý den, tento týden mi zjistili, že mám dost špatné žilní stěny v dolních končetinách (pořád mě bolí, neuvolní se) a paní doktorka mi na to dala Detralex. Chtěla jsem teď už přestat brát antikoncepci, (což mi i doktorka řekla, že mi i taky škodí na ty žíly) a snažit se otěhotnět. Chtěla bych se zeptat, jestli tyto prášky (Detralex) by nevadily něčemu, kdybch je brala a otěhotněla? A jaké by to bylo v těhotenství? Je mi 25 let a mám i diabetes.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dokud neotěhotníte, můžete bez obav Detralex užívat. Vzhledem k diabetu a poškození cév se s Vaším lékařem (praktickým a/nebo internistou -diabetologem, prostě s tím, který zná Váš celkový stav dlouhodobě) domluvte, kdy by bylo nejvhodnější otěhotnět (ideální je mít zkompenzovaný diabetes a celkově být v co nejlepším stavu - normální krevní tlak, normální hladiny krevního cukru, klidné cévy bez zánětů..). Až otěhotníte, domluvte se s ošetřujícími lékaři (gynekologem a tím, co Vás zná celkově) na dalším postupu - jako diabetička budete jistě během těhotenství vedená jako riziková a budete bedlivě sledována.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: