Otěhotnění v šestinedělí

Dobrý den.Předem chci říct,že jsem vlastní hloupostí dostala do nepříjemné situace,a je mi to trapné,ale musím se zeptat. 26.8. jsem podstoupila miniinterupci.14 dní poté,jsme se s partnerem opatrně zkoušeli milovat a zákon schválnosti nám praskl prezervativ.Druhý den jsem si v lékárně koupila na doporučení lékárnice pilulku "po" EllaOne,kterou jsem si hned vzala,ale pak jsem zjistila,že to není klasická pilulka jako postinor nebo escapelle,ale funguje na principu oddálení ovulace,kterou ovšem nevím jestli jsem takto brzy po UPT měla,nebo ještě ne.Poroto si nejsem jistá,zda jsem mohla otěhotnět,nebo mě tato pilulka mohla ochránit,když jsem si ji vzala hned den po nechráněném styku.Předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

dobrý den, ovulaci jste asi zatím neměla, ale stoprocentně to nelze říci. Pokud nejste 72 hodin po styku, nelze již Postinor použít. Navštivte gynekologa a nechte si předepsat antikoncepci. Na druhou stranu je třeba dodržovat zásady šestinedělí, jste krátce po výkonu a případná infekce dělohy a vejcovodů by mohla být pro Váš budoucí plodný živost fatální.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: