Otekla, popraskana predkozka.

Dobrý den. S tymhle problémem se setkavam už po asi 5. Při stimulaci (masturbaci) i když delší ale šetrnej a vhodné lubrikovanej (prirodnym lubrigantem) dochazi k masivnímu otoku predkozky nebo respektive celého penisu. Předkožka je znicena a vypadá popraskane, potrhane. Vyšetření u urologa i kožního sem absolvoval. Urolog mne odeslal na ultrazvuk, kde bylo vše OK. Dle papíru mám prej lymfoedem penisu. Kterej ale odeznil a teď se opět vratil. Pravidelně dle pokynu mazu polysani helianthi olei aa ad. A uzivam Augmentin 1g. Sem už zoufalej. Předem upozorňují že pohlavní styk nebyl žádnej. Poradte co delat :( Mám navštívit urologa a projednat obřízku ? Když uz dělá takove potíže? A jak pak z obrezanym penisem žít? Stačila by jen částečná? Prosim zkuste posunout dotaz urologovy. Ja sem už vycerpanej z návštěv doktoru a tou hromadou léků. Tak ať vím jak při návštěvě konzultovat a na co se obratit, zeptat. Předem Vám moc dekuju za odpověď. S pozdravem a přáním hezkeho dne M.

Odpověď odborníka:

Vážený pane M. Velice se omlouvám, ale obávám se, že takto na dálku Vám nemohu nijak pomoci stav vyřešit. Urologické vyšetření a konsultace dermatologa byly jistě na místě, uvádíte ale, že Vám byla doporučena "hromada" léků a neuvádíte jaké, také máte nyní nasazená antibiotika a neuvádíte proč. Lymfedém penisu je možná diagnóza (mělo by pak ale být zhodnoceno, čím je způsoben, jako vrozený stav by to bylo neobvyklé...), může jít ale i o alergii (lubrikant?), reakci na samotnou mechanickou stimulaci penisu (určité druhy otoku vznikají jíž jen při tlaku...), o opakovanou infekci aj. Chápu, že Vám nebaví "chodit po doktorech", to se ale dá řešit jen tak, že budete dbát na to, aby stav byl řešen pokud možno jen na jednom místě (v tomto případě tedy asi nejlépe na dermatovenerologii) a pokud jste vyslán daným ošetřujícím lékařem na nějaké další vyšetření, vždy se vraťte s výsledkem k němu a další postup řešte s ním - a na něj se obracejte s veškerými nejasnostmi. S obřízkou se dá žít bez problému, naopak to je stav z některých zdravotních důvodů naopak výhodný.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: