Oteklé koleno po zlomenině čéšky

Jsem pět týdnů po zlomenině češky, koleno je mírně oteklé. je nutná punkce, nebo se otok vstřebá? Je možné koleno před zákrokem znecitlivět? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Po operaci pately bývá kloubní výpotek velmi častý, ale pouhý otok kolena ještě nemusí znamenat, že je výpotek přítomen. Pokud je minimální, většinou se vstřebá sám, v opačném případě je punkce pro další hojení výhodou. Lze znecitlivět kůži nad kolenem, vlastní kloub již ne, znecitlivění není většinou ani nutné.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: