Oteklé lýtko, tromboza vyloučena

Dobrý den, pane doktore, 18.12 jsem Vám psala dotaz na téma "Nateklé lýtko bez bolesti", kde jste mi doporučil vyšetření na možnou trombózu. Na vyšetření jsem byla, dělali mi duplexní sono žil od třísla až po kotník, které vyloučilo zánět i trombózu žil, stejně tak EKG a vyšetření pohmatem. Všechno trombózu vyloučilo. Lýtko je ale pořád mírně nateklé (cca 0,5-1 cm oproti druhému), po celém dni, kdy sedím, je to výraznější a je v něm tlak. Lýtko nebolí, ani při došlapu, ani při pohmatu. Napadá Vás, co jiného by to mohlo být? :) Byl mi předepsán Detralex, je vhodné začít ho brát? Moc děkuji a pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je dobře, že se trombóza nepotvrdila. Vaše potíže budou asi od křečových žil, mohou být i vnitřní, které nejsou vidět. Detralex je dobrý lék na křečové žíly. Ale jsou pacienti, kteří ho chválí a pacienti co říkají, že jim nepomohl. Zkuste ho brát a sama uvidíte Pokud bude noha i nadále bolet, bude nutné dodržovat režimová opatření - dlouho nesedět, v případě možnosti elevaci dolní končetiny, dostatečný pitný režim.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: