Oteklé mandle, chřipkové příznaky.

Dobrý den, před 27 dny jsem měl pohlavní styk s neznámou soobou při kterém praskl kondom. Mimo toho jsme provozovali orální sex. Bylo to v zahraničí. Po 4 dnech od aktu (před 22 dny) mi otekl krk havně na levé straně a začal jsem mít příznaky kapavky (trochu vyrážku a výtok). Zašel jsem k místnímu lékaři, tek kapavku potvrdil pod mikroskopem, a já dostal nějaká univerzální antibiotika. Zdálo se, že se stav lepší. Po 10ti dnech od aktu jsem byl u lékaře znovu. Znovu kapavka a krkční mandle oteklé na levé straně víc, na pravé míň. Měl jsem na nich bílý potah a čepy. POkašlával jsem. Měl jsem trochu průjem a potil jsem se. Naordinoval mi tři kapačky Rocephin 1g. To vyřešilo kapavku, ale krk se zlepšil jen krátkodobě a pak se vrátil k původnímu otoku mandlí s bílým potahem a čepy. Po 15 dnech od aktu se krk začal vážně zhoršovat a mandle byly oteklé, bílé čepy začaly hnisat a vypadalo to opravdu vážně. Nicméně stále bez teplot, pocení ustoupilo a průjem taky. Po 20 dnech jsem dorazil do čr, kde jsem vyhledal lékaře. Moje příznaky byly oteklé krční mandle, bolestivý krk z venku, zarudlý krk, chřipkové příznaky (únava, bolest končetin), kašel a něco na plycích, bez teplot. Nejdřív mě poslali na preventivní testy na urologii. Na urologii jsem dostal hned ve dveřích antibiotika Doxibene 200mg 1-0-0 s tim že uvidíme jak vyjde test. Obvodní doktor konstatoval, že krk vypadá na angínu a antibiotika z uroplogie by měla problém vyřešit. Po 25 dnech byl stav takový, že bolest krku z vnějšku je pryč, zarudlý krk neni, začínám dobře dýchat a přestávám kašlat, únava ustupuje, jsem bez teplot (teploty jsem vůbec neměl). Hlavní co zůstává jsou oteklé mandle s tim, že cítim nenápadnou bolest na lícních kostích a jako by ve tvářích. A druhá věc je trochu chřipka. JIné uzliny oteklé nemám, vyrážku nemám. Po 27 dnech jsem byl u lékaře a ten řekl, že v podstatě neví co se mnou, odebral mi krev (tušim na chlamýdie a možná ještě něco) a konstatoval, že by bylo dobré vyčkat a po 3-4 měsících si nechat udělat test na žloutenku (twinrix mám očkovaný) a HIV. Musím říct, že mě slovo HIV nepřekvapilo protože na mě opravdu příznaky sedí a možná to čekám, ale na druhou stranu nevím. Na internetu se píší různé věci. Ty mandle mohou být oteklé od něčeho co neotestoval a chřipka jednoduše z počasí. Překvapuje mě, že ty mandle jsou oteklé tak rychle po aktu (4-5 den) a tak dlouho mě to drží (už 25 dní). Chci se optat, zda tu je ještě nějaké vyšetření co bych mohl požadovat, a nebo to nechat 3 měsíce a jít na HIV? Předem dík

Odpověď odborníka:

Určitě si zajděte na vyšetření krve na HIV a současně by se měl provést stěr z mandlí na kultivaci bakteriální i kvasinkovou a plísňovou se stanovením citlivosti na antibiotika ev. antimykotika

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
CTR | Od: CTR | 23.5.2016 22:46
tvoje symptomy vyzeraju presne
na chlamydiu trachomatis:
daj si spravit testy tieto
ELISA
WESTERN BLOT
TEST TRANSFORMACIE
LYMFOCYTOV
a nech ti spravia antigeny z
ejakulatu:
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Jak vyzrát na gynekologické záněty
Články: Jak vyzrát na gynekologické záněty
Infekce a záněty ženských...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
V Americe mají levnou a bezpečnou biologickou léčbu – pouze však „na papíře“
Na léky proti nespavosti v těhotenství raději zapomeňte
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: