Oteklý kloub

Trápí mě nebolestivý otok kloubu na prstu na noze. Před asi 3 týdny jsem se do nohy nakopla, prst na noze (ukazováček) mi natekl a hodně bolel, doktor mi řekl, že ho mám zřejmě částečně vykloubený, a srovnal mi ho. Prst mě bolel ještě asi týden, ale nyní už mě druhý týden vůbec nebolí (díkybohu). Nicméně prst, resp. onen poraněný kloub mám stále hodně zbytnělý (asi o třetinu větší než zbytek "malých" prstů a než ten samý na druhé noze). Mimochodem, jedná se o kloub dále od nehtu. Zajímá mě, zda může kloub takto zbytnělý už zůstat? Chápu, že nejde o závažný životohrožující problém, přesto prosím o Vaši shovívavou odpověď :-) V otevřených botách vypadá noha takto docela podivně. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Otok by měl časem zmizet, po poranění mohlo dojít k výpotku, který by se měl sám spontánně vstřebat. Zkuste lokálně protizánětlivé masti, event. léky proti otoku. Pokud by se problémy nelepšily, navštivte ortopeda. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Články: Může vás potkat žilní trombóza? Nechte se otestovat!
Lidé trpící křečovými...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hormonální léčba rakoviny prostaty může vést k osteoporóze
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Jak se diagnostikuje alergie
Články: Jak se diagnostikuje alergie
Na počátku celého procesu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: