Otěotnění

Dobrá den je mi 16 let a beru antikoncepci již třetím měsícem. Druhý den po dobrání posledního platíčka jsem měla s přítelem nechráněný pohlavní styk. Nemám ovulační dny a přítel se udělal ven. Je velká šance otěhotnět?

Odpověď odborníka:

Je to možné, pravděpodobnost sice není velká, ale spermie unikají ještě před ejakulací, Pokud chcete souložit a nechcete otěhotnět, bude nejlepší, když budete užívat antikoncepci podle návodu. Nechci Vás konejšit, pravděpodobně o nic nejde. Pro tuto dnešní situaci: nechte si udělat gravitest, nejlépe u lékaře, komerčně dostupné testy nejsou spolehlivé - i když, začněte jimi. Do budoucna: kdo chce souložit, musí mít také rozum. A především užívat antikoncepci tak, jak se má. Pokud ji tak berete - není se čeho obávat. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x