Otevřená zlomenina bérce

Prosím o info, kdy obecně mohu naplno našlapovat na nohu po operaci (titanový hřeb se šrouby). Jedná se o rotační otevřenou zlomeninu při lyžování z 16.01.2014, dne 07.03.2014 dynamizace. Jaké hrozí riziko při příliš časném zatížení?

Odpověď odborníka:

Kontaktní zátěž, t.zn. tátěž do 10% váhy již dnes, aby se zlomenina stimulačně lépe hojila. Jinak zálěží na typu a tvaru tlomeniny. Podle rtg obrazu hojení a po odstranění příčných derotačních šroubů se bude zátěž postupně zvyšovat. , zhruba půl roku po operaci je možno očekávat téměř plnou zátěž do té doby berle. Pokud by se jednalo o příčnou zlomeninu holenní kosti, příznivé postavení , je zátěž možná daleko dříve, vlastně již nyní. Jednoznačně odpoví váš lékař.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x