Otok

Upadl mi na nárt těžký železný předmět cca 2 kg. Z počátku to sice bolelo, ale mohl jsem chodit. Následně došlo k zarudnutí a otoku nártu, tak žejsem na nohu nemohl došlápnout.. Použil jsem chladné koupele a mast Heparoid, po které bolest částečně ustoupila. Pak došlo opět k zhoršení a zvětšení otoku, namístě dopadu je zřetelná téměř černá linie. Navštívil jsem svého ortopeda, který pouze při pohledu na silný otok mi řekl, že jsem měl ihned navštívit ordinaci urgentní chirurgie, že podobný úraz je velmi nebezpečný. Ihned jsem tuto ordinaci navštívil. Na rentgenu není žádná zlomenina. Ošetřující lékařka mi nohu pouze zabandážovala. Na dotaz, zda mám používat nějaké léky, odpověděla ne, nic pouze bandáž. Kontrola za týden u ortopeda. V noci jsem musel bandáž sundat pro silné pálení a opět jsem použil Heparodid, který mi bolest částečně zmírnil. Nevím, jestli se nedopouštím znovu použití Heparoidu chyby. Mimo to jsem si koupil mast Octan hlinitý od Dr. Maxe (normální octan jsem ve dvou lékárnách nesehnal). Mohu Heparoid nahradit touto mastí? Pomůže octan hlinitý snížit otoky? Děkuji za odpověď Jiří

Odpověď odborníka:

Octan hlinitý se používá ke zmírnění otoků. Nevidím důvod, proč byste nemohl nahradit heparoid octanem. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: