Otok a bolest dásní

Dobrý den pane doktore, již 7 měsíců mě trápí bolesti a otoky dásní horní čelisti. Po celou tu dobu častěji navštěvuji svého zubního lékaře i hygienistku. V červnu mi lékař vytrhl 6 na mé levé straně, následně mi na stejné straně ošetřil a zhotovil bílé výplně na 5,4 a 3. Léčil 6 nahoře na mé pravé straně, kterou mi však před týdnem pro přetrvávající bolest musel také vytrhnout. Dle doporučení hygienistky používám zubní pastu Paradontax, masážní roztok Herbadent, zubní i meziz.kartáčky Curaprox a často vyplachuji ústa heřmánkem. Bolest a otok dásně ale stále přetrvává. Zubní lékař nechce aplikovat antibiotika, aby údajně nezatěžoval můj organismus. Jsem už zoufalá a budu ráda za Vaši radu, jak dál postupovat, abych se bolestí zbavila. Pro jistotu posílám snímek ze srpna 2014. Děkuji Anna

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otoky dásní mohou být způsobeny i některými léky - např. léky proti vysokému tlaku, antidepresíva, antiepileptika. Další možností je projev celkového onemocnění v dutině ústní. Doporučuji proto pro vyloučení celkové příčiny odběr krve a kompletní rozbor zejména červených a bílých krvinek a posouzení stavu srážlivé kaskády. V případě užívání některého z výše uvedených skupin léků pokus o výměnu za jiný. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: