Otok a bolest kolene

Dobrý den. Po chřipkové vakcinaci v loňském listopadu mě oteklo a rozbolelo pravé koleno při delším kroku, nebo při rotaci. Je možné, že nějakou dobu předtím jsem se do kolena uhodil. Na rtg. je patrná gonartroza 1.až 2.stupně. Po 6ti násobné punkci navržena ASC. Bylo provedeno ošetření kloubu s odstřižením poškozené části vnitřního menisku a diagnosticky odhalena gonartroza 4.st. vnitřní části kloubu. Poraďte prosím, jestli lze počítat s alternativním řešením léčby oproti podrobení se totální endoprotéze.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Domnívám se že ve Vašem věku a při postižení arthrosou 4. stupně není jiným řešením než TEP kolene, která Vás vyléčí definitivně. Alternativní léčba zde obvykle nemá efekt - chrupavka většinou chybí .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Menstruace a gynekologie Chtěla jsem se zeptat, zda mohu jít na...
 
Kam dál
 
 
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Články: Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Nastavení hodin směrem k...
Plavat můžete i se stomií
Články: Plavat můžete i se stomií
Lidé se závažnějším...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: