Otok a bolest nohy

Dobrý den,chtěl bych se zeptat na váš názor.Zhruba před dvěma dny po větší fyzické námaze mě začala bolet a otekla Noha.Dnes jsem byl u doktora na vyšetření kde mi bylo z odberu krve zjištěno větší množství D-dimeru,700mg a posléze jsem byl poslán na Doppler ultrazvukove vyšetření žil,ktere dopadlo negativne a tak jsem byl odeslan domu stim ze se o nic vážného nejedna.Tak jse vas chci zeptat zda je vyšetření ultrazvukem dostatečně a zda se nemam obavat žilní trombózy?Předem dekuji za váš názor

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyšetření ultrazvukem by mělo být dostatečné. Nicméně mám zkušenost, že pokud noha bolí (nebo se bolest zhoršuje) je vhodné provést kontrolní USG žil - nestává se to často, ale párkrát jsme takto diagnostikovali trombozu. Tím vás nechci strašit. Ale natažení svalu nebo přílišná zátěž na sval může tyto příznaky udělat a jsou při tom vyšší ddímery, ale ultrazvuk je negativní. Doporučuji chladnou sprchu na nohy, mazat dolgitem a hlavně trochu nohám dopřát klid :-) Přeji vám, abyste byl brzy bez potíží. s pozdravem

MUDr. Veronika Kaššovicová
MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství
Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x