Otok a hematom na zápěstí

Zdravím Vás, pane doktore, v březnu jsem podstoupila operaci zápěstí s diagnosou symdrom De Quervain. Protože jsem pořád měla obtíže v pohybu a při zátěži, tak mě lékař aplikoval injekci do kloubu. Nyní jsem po aplikaci přibližně dva týdny, zápěstí je klidnější, obtíže však nezmizely pouze se zmírnily. Co mně ale dělá starosti je otok a hematom se zarudlou kůží (ovšem daleko od vpichu). Po zátěži se mi stává, že šlacha vedoucí k palci je vystouplá a přibližně 2cm od zápěstí směrem k palci mám modřinu a zarudnutí kůže, které se po zátěži zvětšuje. Nemění barvu, jen se zvětšuje a zvětšuje. Toto místo je mírně bolestivé. Chci se zeptat, co to může značit a zda kontaktovat svého lékaře předčasně před plánovanou kontrolou? Přikládám foto hematomu. Děkuji a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Ajko, otok i modřina (hematom) nejspíše souvisí s operací. Vystouplá šlacha je způsobená nejspíše jejím uvolněním při operaci. Dle obrázku se nezdá, že by se mělo jednat o něco vážnějšího, ale určitě nebude špatné při pochybnostech, nebo zhoršování stavu kontaktovat lékaře, který Vám operaci provedl, protože on Vám dá určitě nějvaldinější odpovědi na Vaše otázky.

MUDr. Juraj Mosendz
MUDr. Juraj Mosendz

Specializace: Chirurgie
Pracoviště: Palas Athena, Klinika jednodenní chirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: