Otok dásní

Dobrý den,mám už 4 měsíce oteklou dásen nad můstkem,moje zubařka to neřeší,prý je to zánět dásní,někdy je to lepší,někdy horší,už si nevím rady,ale nikdy se to nezlepší úplně,bála jsem se jestli nemám leukémii,šla jsem tedy k obvodní lékařce na odběry,udělala mi krevní obraz,crp,glyk,a hematologii a vše mám v pořádku.Moje otázka zní,mohu tedy tu leukémii pustit z hlavy?mám strašný strach,pořád na to myslím.Mám si nechat udělat ještě nějaké testy?Nebo mám chtít po zubařce aby mi můstek strhla?Mám ho už 8 let,je prý špatně položený,ale nikdy jsem s tím problémy neměla,a ještě se chci zeptat jestli to strhnutí bolí?a jestli dochází k poničení můstku?Byla jsem i na rentgenu,a prý je vše taky v pořádku,akorát mám prý pod můstkem větší mezeru,že nesedí přesně.Už nevím co mám dělat,hlavně se bojím té rakoviny.Pořád se s tím trápím.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s největšípravděpodobností půjde o netěsnící můstek. Zvláště u starších prací mohlo dojít k přeextendování náhrady tudíž se pod ní může usazovat plak a mikroorganismy a ty potom způsobují zánět dásní. Sundání můstku nebolí, většinou se provádí v anestezii a většinou dochází ke zničení můstkua je nutno udělat nový..

MDDr. Vladimír Štván
MDDr. Vladimír Štván

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Denticio s.r.o., Stomatologická klinika, Pardubice a Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x