Otok kolene

Dobrý den, v červnu při chůzi bylo slyšet prasknutí pod kolenem. Koleno se druhý den zablokovalo, nešlo narovnat ani ohnout. Zpráva z ortopedie zní otok, hydropsu, vazy pevné, Jirásek +, Steinmann I +,extenze- 5st, flexe 100,rtg. vyšetření mírná počáteční gonartroza, úponové změny při horním polu patelly. Provedena 5x punkce 20-30ml čirého výpotku. Koleno stále nejde plně propnout a stále je mírně nateklé. Doporučena artroskopie k zjištění příčiny. Mám dotaz zda existuje nějaká jiná možnost zjištění důvodu otoku. Na magnetickou rezonanci mne ortoped odmítl poslat. Děkuji za odpověď Iva

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nejčastějí příčinou je poškození menisku popřípadě změny na chrupavkách , pokud nepomáhají injekce a rehabilitace , pak je na místě arthroskopie, která ukáže více a lépe než magnetická rezonance a v některých případech se zároveň odstraní příčina potíží. Magntickou rezonanci ve Vašem případě bych neprováděl.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: