Otok kolene

Dobrý den, ráda bych se poradila. Od nějakých 15 let trpím na otoky kolen při větší zátěži. Tehdá jsem si nemohla ani dřepnout. Místní ortoped mi řekl, že je to vrozená vada čéšek, ale nijak jsem to neléčila, jen mi hrozil operací. Nyní budu mít 30 let, mám skoro 4 měsíce starého syna a od počátku kojení mě kolena trápí víc a víc. Jsem ve fázi, kdy mám otok permanentní okolo čéšky a teď i nad kolenem a jakoby mě to uvnitř kolene tlačilo. Nejvíc to bolí při zvedání se z pohovky a chůze ze schodů, ale i po schodech, kdy přenáším i celý kočár. Existuje nějaký preparát, který by mi ulevil, když kojím? Nebo je nutná operace? Předem velice děkuji za Váš čas a za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Nejspíše se jedná o postižení chrupavek v koleni, možná i na čéšce. Projevuje se pdole všeho výpotkem v kloubu, který je boelstivý a omezuje pohyb. Doporučuji odborné vyšetření a eventuální punkci. Po ní následuje obvkyle rehabillitace. Operace je až poslední vzácné řešneí po vyčerpání ostatních metod. Jako kojící samozřejmě nemůžete ani žádné léky ani žádné masti.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: