Otok kolene a bolest kloubů

Dobrý den, ráda bych znala názor na můj případ. Vše začalo 2.12. kdy mi oteklo koleno pod meniskem (kolem - jen dole) vepředu. Byl tam jak kdyby tlak, že jsem cítila že tam něco se děje, na to mi za 4 dny otekl lehce loket (také zvenku). I mi jakoby ta bolest z lokte šla první den do paže. Celkově v těchto dvou kloubech píchání, hlavně koleno (loket jen lehce). I při chůzi mě v koleni píchalo trošku při každém kroku. Na to i pak v druhém koleni občas píchnutí (specifické pohyby - dřep, zvedání apod.), ale nebylo oteklé, jen to pravé. Toto celé cca 3 týdny. Měla jsem testy na Boreliózu, revmatická onemocnění, chlamydie a vše negativní. KO byl dobrý. Sedimentace v normě. Na to kolem 18.12 jsem se nachladila (příznaky chřipky, angíny), samoléčba nachlazení až do 11.1. Zvětšila se mi uzlina příušní 7.1. a CRP jsem měla pak stejně jen 1, tedy ATB jsem nedostala. Tak tedy nechápu z čeho mě takto otekly 2 klouby (koleno, loket). Dnes 16.1. a stále oteklé lehce a občas v tom píchne. Už to není to hrozné jako první tři týdny tehdy od toho 2.12. Teď jen třeba 1-2x týdně. Předtím skoro pořád. Teď se mi s tím nově stává že mě v tom při dřepech i jakoby vrže a praská (lupe). Nemůže to být třeba psoriatická artritida nebo jiný typ artritidy? Napadá mě přechozená angína nebo tak něco. Ale CRP jsem měla nízké, takže ATB mi nedá...docela se bojím co to může být. Nikdy v životě se mi to nestalo až teď. Je mi 26 let. Děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Renata

Odpověď odborníka:

Ortoped musí koleno vyšetřením zhodnotit a vyloučit včetně rtg snímku místní poruchu kolena, měkkých tkání. Souvislost s loketním kloubem může být náhodná, ale pokud ortoped změny nenalezne opravdu bude třeba revmatologické vyšetření zkontrolovat. Může se skutečně jednat o revmatoidní artritídu, kde testy jsou negativní nebo výsledky vyšetření jen sporé. Někdy i jen reakce kloubů na probíhající infekční onemocnění. Léčbu v tomto směru u obou odborníků dokončit. Někdy trvá delší dobu, než se taková kloubní diagnoza stanoví. Podle všech výsledků další postup

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: