Otok kolene bez úrazu

Dobrý den, před cca 5 dny mi bez jakéhokoli úrazu, či zvýšené fyzické zátěži objevil otok na koleni a značně se snížila pohyblivost. Včera jsem navštívil ortopeda, který mi provedl punkci a odsál 80ml výpotku bez krve, jantarového zabarvení. Neproběhlo praktiky žádné vyšetření, dle jeho vyjádření to z otokom nelze. Další návštěvu lékaře mám objednanou až za 3 týdny. Nohu již mám 3 den v klidu, otok chladím a mažu Fastumgelem. K zlepšení nedochází, právě naopak. Proto bych se Vás rád zeptal, na volně prodejné léky proti otokům a možnost další léčby. Díky pracovnímu vytížení si nemohu dovolit proležet 3 týdny, aniž by se stav zlepšoval až po té započít léčbu, která jistě bude trvat také delší dobu. Na závěr dodám, že netrpím obezitou a do teď jsem netrpěl prakticky žádnou nemocí a je mi 24 let. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Patrně došlo i když ne zcela jasnému, ale přece jen úrazu nebo jednorázovému dlouhodobému přetížení. Kromě chladu a Fastum Gelu se doporučuje krátkodobě brát nesteroidní antireumatika tyou Ibalgin, ale to až po domluvě s vašim lékařem, třeba i telefonicky. Jinak končetina nahoru do zvýšené polohy, končetinu šetřit lehce procvičovat bez zatížení. Rehabilitace po zklidnění stavu je na místě. Původ otoku by se měl prokázat Rtg snímek je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: