Otok kolene po úrazu

Dobrý den. Chci se zeptat pouze na to, zda je běžné, aby po zranění kolene otekl do dvou dnů i nárt a prsty nešly ohýbat. Můj otec si jaksi při došlapu vykloubil koleno, kdy mu vyjelo a vrátilo se zpět s hrozným vrzáním. Druhý den se mu udělal na koleni tuhý vnitřní a vnější otok, který nahradil bolest a celé koleno nyní popisuje jako " v korzetu". Nyní "chodí" přískoky, nedošlápne, nohu neohne, pohybovat se tedy téměř nemůže. Včera a po celý dnešek mu s občasným brněním otekl nárt až po prsty na téže noze jako zraněné koleno. Vzhledem k faktu, že koleno nemá krvavý výpotek ani nezměnilo polohu kloubu, odmítá jít k lékaři. Tak prosím o vyjádření, zda je to běžný následek a otoky budou ustupovat delší dobu, nebo to signalizuje třeba nějaké sevření něčeho uvnitř. Mnohokrát děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Potíže nejsou běžné, může se jednat i poškození žilního a cévního systemu, krvavý výpotek s pozná při punkci kloubu . Doporučuji urychleně vyhledat lékaře

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x