Otok kotníku

Dobrý den, Měl jsem naštípnutý vnitřní kotník, a natržené vazy. Týden jsem měl sádrovou dlahu, poté 14 dní celou sádru, a nyní mám jen ortézu hlezenního kloubu a mám nohu rozcvičovat a zatěžovat na 30% své váhy. Avšak nohu mám stále oteklou, hlavně v oblasti nártu, v kotníku už ani tak ne. Nárt je necitlivý, oteklý a bolestivý při pohybu. Nemohu udělat normální krok. 3x denně namažu gelem Voltaren a Dolgit. Za týden mám jít na rehabilitaci. Jak mám dle vás, otok zmenšit či odstranit. Moc děkuji za radu!

Odpověď odborníka:

Pokud je otok hlezna a nohy je na místě dostatečně dlouhé znehybnění. Otok lékař klasifikuje, zda je jen z úrazu nebo existuje možnost i případných cévních změn.¨ Boj proti otoku je především znehybnění, elevační, tedy zvýšená poloha končetiny, některé léky, na příklad Aescin, ale i jiné dle nálezu lékaře, cvičení volných kloubů. K hojení zlomeniny a také otoku nepochybně přispěje i následná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: