Otok krční míchy s poraněním páteře

Chtěla bych se zeptat, v jakých případech nastává smrt při otoku krční míchy v důsledku poranění páteře. Je toto možné při pádu z třímetrové výšky? Za jak dlouho nastává smrt, může se při takovém zranění člověk ještě sám pohybovat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tohle nejde nijak zprůměrovat - na tuto otázku prostě nelze odpovědět. Záleží na stupni poranění míchy, na tom, zda jsou poraněny obratle a jak, v jaké výši se obratle a mícha poranily, pád z jaké výšky nerozhoduje - spíše mechanismus úrazu, jak byl nemocný těžký, jak padal, zda nebyl opilý......je to mnoho otázek a není NIKDY jednoznačná odpověd.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Články: Ošetřit řeznou ránu by měl umět každý: praktický návod
Zažila to většina z nás...
Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Články: Velká neznámá: autoimunitní poruchy
Když člověka začne bolet...
Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Články: Nežádoucím účinkům očkování lze předejít
Očkování proti žloutence A...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Osm zásad, jak udržet srdce a cévy v kondici
Články: Osm zásad, jak udržet srdce a cévy v kondici
Kardiovaskulární choroby...
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x