Otok lýtka

Dobrý den, již podruhé se mi stalo, že jsem měla najednou pocit oteklého lýtka. Při změření, o 4 cm větší obvod než u druhého. Otok nijak výrazně nebolí, spíše se jedná o divný pocit v lýtku, jako bych ho měla stažené. I při uvolnění svalu je lýtko ztuhlé. Poprvé jsem ani nezpozorovala, kdy otok zmizel. Po dvou dnech se otok vrátil. Je mi 24 let a celkem pravidelně cvičím. Ale v minulém týdnu jsem strávila asi 25 hodin na cestách a také trávím dost času v sedě při učení. Mám strach, že by se mohlo jednat o zánět žil. Můj otec se na něj léčí warfarinem. Lze zánět žil nějak vyloučit samovyšetřením? Popřípadě o co jiného by se mohlo jednat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mohlo by se jednat i o žilní trombózu, což je velice závažný stav. Jinak byste mohla mít také nedostatečnost lymfatického systému případně (jak uvádíte) i zánět žil. také může jít o nějaký proces ve svalech.... Každopádně co nejdříve navštivte svého lékaře, který Vás vyšetří a odešle na ultrazvukové vyšetření končetiny.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x