Otok míchy

Před pár dny jsme utrpěla úraz páteře. Po pádu z koně došlo k roztříštění obratle. Byla provedena operativní revize. Lékař mi sdělil, že byly odstraněny úlomky a provedena fixace. Ovšem že teď se musí čekat až ustoupí otok z míchy. Nic víc mi neřekl. Již uběhlo několik dní od operace a stále žádná změna. Mám strach, že se mi hybnost nohou nenavrátí. Chtěla jsem se zeptat, lze určit za jak dlouho otok zhruba ustoupí a jak k tomu otovu vůbec může dojít? Mnohokrát děkuji

Odpověď odborníka:

Míšní otok může trvat dny až týdny. Po zhojení operační rány bude nejspíše následovat další rehabilitace, obyčejně v péči tzv. Spinální jednotky. Z Jihočeského kraje se obyčejně překládá do Prahy-Motola nebo do Brna. Těžko mohu z mailu posoudit Váš stav, ale takhle brzy se nedá definitivní výsledek přesně odhadnout. Přeji Vám hodně úspěchů a nevzdávejte se, i když budete mít pocit, že je vše ztraceno. Máme i pacienty, kteří začali chodit až po řadě měsíců.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Tenisový loket
Články: Tenisový loket
Počet lidí sužovaných...
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina plic (2. díl)
Články: Rakovina plic (2. díl)
V časných stadiích je...
Na bolesti hlavy platí změna jídelníčku i homeopatika
Na zánět průdušek platí síla přírodního léku
Články: Na zánět průdušek platí síla přírodního léku
Přírodní a klinicky ověřená...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: