Otok na krku a v krku

Prosím o radu,po čkování proti chřipce(v pondělí) mi otekl krk,vůbec nemohu polykat a mám bolesti v hrdle.Lékař na pohotovosti mi předepsalAmoksiklav,užívám jej druhý den,zatím mi nezabral.Spolu s ním užíván Eferalgan.Je tato kombinace možná?Mohu si případně i dělat zábaly,ale nevím ,jestli studené nebo teplé.Má diagnozaje akutní tonsilitida.Moc děkuji .Jaroslav

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jardo! Akutní tonsilitida je vlastně klasická angina. S amoksiklavem se eferalgan (kombinace vitaminu C a paracetamolu) klidně snáší. Zábaly jsou ve Vašem případě lepší teplé. (Studený zábal tlumí zánět a jeho projevy, teplý jej urychluje. Vy jste za hranicí možného zklidnění, vy si zánětem už musíte projít.)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: