Otok nártu

Dobrý den, prosím o radu. Asi před třemi měsíci mi začala otékat noha v nártu. Podstoupila jsem vyšetření srdce a ledvin (v pořádku) a na základě toho paní doktorka vyslovila podezření na problémy s lymfatickým systémem (další vyšetření bude následovat). Zatím si nohu bandážuji - noha mi poté vždy splaskne - někdy zcela, jindy částečně - s tím, že se mi zdá, že otok se v současné době zmenšuje (oproti stavu např. před měsícem). Paní doktorka mi doporučila bandážování i nadále, bandáž až pod kolena. Připadá mi to velmi nepraktické a vlastně i nepříjemné teď v létě a proto bych Vás velmi prosila, zda mi můžete dát alespoň naději, zda se onemocnění lymfatického systému dá vyléčit alespoň natolik, abych si nemusela nohu bandážovat trvale, ale třeba jen přes noc. Děkuji velmi za odpověď. Hana

Odpověď odborníka:

Je třeba přesně stanovit příčinu - pokud byly vyloučeny příčiny celkové, pak doporučuji cévní ultrazvukové vyšeření ( tepny, žíly, lymfaticjé cévy), dále ultrazvuk břicha a malé pánve k průkazu ev. překážky odtoku lymfy. Nohu bandážujte, přes léto můžete používat kompresivní podkolenku místo obinadel (předepíše lékař).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x