Otok nohou

Dobrý den. Měl bych na Vas dotaz. Mám oteklé obě nohy u kotníků. Prak. Lékař mě poslal na vyšetření k revmatologovi, ale ten nic nezjistil. Pak jsem byl na vyšetření sonem, tam mi zjistili vnitřní tuk a predepsali Atorvastatin Actavis 20mg 1denně. Otoky mám stejně, bolí mě klouby na nohou i rukou. Těsně nad kolenem mám necitlivy pocit a předchází tomu jakoby mírné pálení. Můžete mi poradit kde se mám nechat vyšetřit? Přijde mi že prak. lékař to nemá zájem řešit. Ale v zaměstnání trpím bolesti a je to dosti nepříjemné.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, obecně otoky dolních končetin mohou být způsobeny od srdce nebo od ledvin. Doporučoval bych kompletní interní vyšetření, odběry krve, fyzikální vyšetření a dle toho zvážil další postup. Někdy otoky mohou být způsobeny onemocněním žil, poté se doporučuje nosit kompresní punčochy. Více se poradit s lékařem, který bude vyšetření provádět.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Šestá nemoc
Články: Šestá nemoc
Šestá nemoc nebo-li...
Konec boomu elektronických cigaret?
Články: Konec boomu elektronických cigaret?
E-cigarety se staly v...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: