Otok nohy po odřenině

Mel jsem nehodu na motorce v Thajsku. Odrel jsem si celou nohu od kolene az po kotník. Nohu mi v nemocnici vycistili a zavázali. Navíc mi dali antibiotika, neco od bolesti a neco na záněty a infekce. Vse bylo v pořádku. Po první noci díky nějakému krému který mi tam dali noha začala mokvat. Vyměnil jsem obvazy, betadinem a septonexem nohu vyčistil a znovu zavázal. Druhy den rano noha šílené natekla. Viz obr. Je možné ze je noha jen pretazena po celodenní chůzi? Nebo by bylo lepsi zajít k doktorovi kvůli zánětu či infekci ? Poraďte prosim. Děkuji

Odpověď odborníka:

Děkuji za obrazovou dokumentaci. Bohužel jen pohledem na foto situaci nevyřeším. Každopádně otok končetiny, zejména je-li pouze jednostranný, není pravděpodobně důsledkem námahy. Mohlo by jít důsledek zranění/pohmoždění, projev infekce, flebotrombózu či jiný problém. Proto neváhejte a k lékaři se určitě vydejte. Nevím, jestli jste stále v Thajsku či v ČR. Pokud zde, vyhledejte bez zbytečných odkladů Vašeho PL či se obraťte na chirurgickou, ev. kožní ambulanci. Pokud máte nějaké celkové příznaky (jako např. horečku), pak pohotovost. Pokud jste v Thajsku, zvolte pokud možno kvalitní lékařské zařízení dodržující evropské standardy, můžete konsultovat s poskytovatelem vašeho cestovního zdravotního pojištění.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x