Otok nohy po trombóze

Jsem po 3 mesicni lecbe trombozy v lytku warfarinem a xareltem (nekuracka, antikonecpci neberu). Kardiolog mi uz srazeninu nenasel a krev je v poradku, tudiz jsem vylecena, jedine co me trapi je porad o 3cm natekle lytko a na miste kde byla srazenina porad bolestive. Na to mi uz doktor odpoved nedal, jedine co s tim mohu delat je, ze budu nosit kompresni puncochy, ale tim se prece otok dlouhodobe nevyleci... Mate nejake rady co s otokem? Moc dekuji Misa 25

Odpověď odborníka:

Míšo,
po prodělané trombóze se velmi často může objevit tzv. posttrombotický syndrom, jedná se příznaky a potíže, které souvisejí s postižením žilního systému, který je po proběhlé atace v poměrně špatném stavu. Bolestivost a otoky jsou typickým příkladem, bolestivost se ve většině případů upraví, ale mírný otok může zůstat, byť nemusí být +3cm, velmi důležité je nosit opravdu každý den kompresní punčochu a užívat venotonika (např. detralex) a hlavně vytrvat, stav se může během měsíců velice spravit.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
tromboza | Od: Míša | 28.9.2016 09:28
moc děkuji :) Míša
reagovat
tromboza | Od: Míša | 28.9.2016 09:27
moc děkuji :) Míša
reagovat
tromboza | Od: Míša | 28.9.2016 09:27
moc děkuji :) Míša
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: