Otok nosní sliznice

Dobrý den mám takový problém. Má překrvenou nosní sliznici. Chtěla bych se zeptat jestli pomůžou nosní kapky Sanorin 0,1%,které se používají na otok nosní sliznice.Mohou se brát jen týden a když mi sliznice splaskne tak už znovu neoteče nebo to pomůže jen na ten týden co to budu brát? Vašáková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nosní kapky Sanorin by se opravdu měly používat maximálně 7 dní, při delším užívání hrozí, že již Vaše sliznice na ně přestane reagovat a otok může přetrvávat i přes aplikaci kapek. Můžete zkusti aplikovat Vincentku nebo roztoky mořské vody. Doporučovala bych zjistit ale příčinu zduření sliznic - to znamená doplnit alergologické, ORL vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: