Otok po odstranění lipomu

Dobrý den! Před 5dny mi byl odstraněn lipom v axile. Jizva byla klidná a bolest ustupovala,ale včera večer se mi vytvořila těsně nad jizvou velmi zatvrdlá boule. Mám to nějak řešit,nebo je to běžný průběh hojení? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Může se vytvářet t.zv. zánětlivý infiltrát. Určitě chlad a jistě co nejdříve kontrola u svého lékaře. Může se vytvořit i hnisavé ložisko, což se musí potom řešit otevřením. Potřebný postup může ale tomuto vývoji zabránit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: