Otok po operaci hallux rigidus

Dobrý den,před 7 týdny jsem podstoupila operaci hallux rigidus fixací pomocí dvou šroubů. Nyní již našlapuji na celou nohu, ale palec je stále ještě zarudlý a noha od kolene dolů oteklá a také zarudlá. při chůzi mi nebolí ani tak palec, jako nárt a vnější kotník. Chtěla bych znát názor, zda je to po 7 týdnech od operace normální a za jakou dobu mohu počítat s opadnutím otoku. V současné době se neobuji do žádné boty, jen do pantoflí. Děkuji za odpoveď

Odpověď odborníka:

Na Vaši otázku není snadná odpověď. na provedený výkon každý reaguje svou odpovědí jinak. U vás zánětlivá neinfekční odpověď je bouřlivější. Vyšetřením by se mělo zjistit, zda není přítomno na příklad v hloubce eventuální hnisavé ložisko, které by potíže způsobilo. Pokud ne, je třeba spíše šetření končetiny, odpočinek se zvýšenou polohou nohy, chladem. Nejlépe ale opravdu kontrolní vyšetření, laboratoř, případně rtg.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: