Otok po operaci nohy

Prodělal jsem operaci zlomené nohy (osteosyntéza bérce). I po 9 měsících po vyjmutí osteosyntetického hřebu mám stále otok kolem kotníku. Noha nebolí. Zkoušel jsem užívat enzymatické přípravky (Wobenzym, Apo-Curenzym), ale bez valného úspěchu. Děkuji za rady.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na tom, jak je otok velký, jak je rozsáhlý a jak je hluboký /rozliší se stlačením kůže a podkoží/, jak je zabarvena kůže nad ním - je nutno všechno toto vyšetřit (nejlépe pohledem a proto vás posílám k lékaři). Proto jděte k lékaři, nejlépe na chirurgii a ještě lépe tam, kde vás operovali a zkuste se zeptat po příčině a možnosti léčení. Wobenzym je dobrý nápad (škoda že nezabral, lepší a účinnější je Phlogenzym, ale oba se musejí brát už po výkonu spíše jako prevence otoků), ale jak říkám,je to nutno vyšetřit - tok může být jak žilního původu nebo lymfatického a na každý platí něco trošku jiného. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: