Otok pod levem zebrem

Chtěla bych vás poprosit a zároveň poradit co dělat ziju trvale v Austráli kde lékařská pece neni tak na úrovni jako v ČR . Můj problém je ze asi tak 2 roky jsem měla menší bolest 2 cm od žaludeční ho trojúhelníku s leve strany která se bjevila tak jednou za měsíc myslela jsem ze to je od zaludku tak jsem nějakéj čast brala Omeprazol ale stále me to bylo divné ze to nebylo závislé na jídle žádné pálení záhy ani zvracení chuť k jídlu je taky a poslední 14 už to boli pořad jenom v noci ne ta bolest je na jednom místě ale cela ta věc se ted změnila udělal se mi otok od zad po leve strane který vede od lopatky až k žaludečními trojúhelníku mám trochu vystouply žebro a bolesti zad a pálení ten otok leduju ale nezabírá to měla jsem udělaný sono rtg plic a krev vše v pořádku zadá boli a břicho taky nevím si už rady a lékaři stim už nechtějí nic dělat můžete me prosím poradit co by to mohlo byt ze zády mám už dlouho problém ale bojím se Oto břicho omlouvám se za tak rozsáhlejší dotaz šle jsem už stoho unavená ta bolest v levem podzebri je stala . Děkuji předem za vaši odpověď a vás drahoceny čas s pozdravem Milada

Odpověď odborníka:

Základem musí být vyšetření hrudníku a plic klinicky, to jest pohledem, pohmatem, nalezení bolestivého místa. Přehledný snímek hrudníku, což asi bylo provedeno.
V pomyšlení na to, že se může jednat o přetrvávající costochondritidu, zánět chrupavky v přechodu na kost žebra, by bylo dobře provést ultrazvukové vyšetření oblouku žebra a bolestivého místa, potíž bývá na přechodu žebro chrupavka směrem ke střední přední čáře. Pokud je bolest více ke středu až ke hrudní kosti, sternum, může se jednat o Tietzův syndrom, což jsou mikrofraktury po přetížení ve spoji chrupavka žebra a hrudní kost.
Stále pomýšlení na bolest od hrudní ppateře a pomýšlení na potíže s pohrudnicí, což ale bylo asi vyloučno.
Léčba je zdlouhavá.
Při zhoršení potíží stažení dolní části hrudníku elastickým obinadlem při výdechu, nesteroidní antirevmatika, analgetika, postupně pohybová a fvyzikální léčba na rehabilitaci, později dechová cvičení, vhodný lázeňský poobyt.
Základem je ale stanovení diagnozy, tedy opětné vyšetření u odborného lékaře, internista a ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: