Otok příušní žlázy

Dobrý den, asi před 3 týdny se mi udělala pod levým uchem asi 0,8cm tvrdá nebolestivá bulka.Podle sdělení lékaře ORL se jedná o otok příušní žlázy která se má vyoperovat.Po zjištění následků této operace se trochu bojím, proto prosím o sdělení jaké nebezpečí mi hrozí při odmítnutí tohoto operačního zákroku. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud by se otok zvětšoval, mohlo by dojít například k útlaku n.VII (obličejový nerv ) s následnou poruchou inervace části obličeje, která by mohla být následně i trvalá. Při operaci však může k poškození nervu dojít také (samozřejmě nemělo by, ale vyloučit to nelze). Doporučuji podrobně probrat všechna pro a proti operace s Vaším lékařem nebo vyhledat ještě jiného ORL lékaře, jaký má na operaci názor.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: