Otok prstu

Mam dotaz. Uz 4 dny mam natekly IV. Prst na prave noze, svedi me to a pali. Cca pred mesicem jsem mela natekly stejny prst al ena leve noze. Cim je to zpusobeno? Nemuzu ani doslapnout na tu nohu, protoze me to zacne palit. Vypada to jak kdybych slapla na vosu ale nic takoveho se mi nestalo. Predem dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Vaše potíž může být způsobena více příčinami. Může se jednat o migrující (tj. stěhovaný zánět) na kloubech dolních končetin. Může se jednat o přetížení kloubních pouzder u malých kloubků, kdy přetížení může být špatným stereotypem chůze, tak jako špatnými botami, např. stiskem prstů v lodičce. Je potřeba nosit širokou obuv ve špičce, místo namazat nějakým nesteroidním gelem, uvedu příklad - Aulin gel, Admiral gel, Ibalgin gel atd Je vhodné jít k lékaři na vyšetření. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Urologické vyšetření
Články: Urologické vyšetření
Urologie je lékařský obor...
U Bechtěrevovy nemoci na spánku záleží
Články: U Bechtěrevovy nemoci na spánku záleží
Každý člověk stráví...
Jak účinně zabránit vypadávání vlasů
Články: Jak účinně zabránit vypadávání vlasů
Bujná kštice, to je sen...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Články: Bolest jako varovný signál: dokážete ji poslechnout?
Bolest je často chápána...
Nedonošený novorozenec
Články: Nedonošený novorozenec
Nedonošený novorozenec je...
Vyšetření krevního tlaku
Články: Vyšetření krevního tlaku
Měření krevního tlaku je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: