Otok stydkého pysku

Obracim se na Vas s dotazem. Mela jsem zanet mocoveho mechyre, lecen antibiotiky, uz je mam dobrane. Problemy se ale nelepsily, spise naopak. Pochva me pali cela, i pri moceni i normalne. Popovrchu byla cervena, bolela me na dotek, takze jsem sla ke sve gynekolozce, ktera mi dala tablety, ktere zavadim do pochvy. Vcera vecer jsem si ale nahmatala boulicku na trisle, ktera je bolestiva. Neni povrchni, je pod kuzi, tvrda a na dotek citliva. A dnes mi u stejneho trisla natekl stydky pysk, mam na nem dve hmatatelne boulicky a cela strana je bolava. Boli me zada a nohy, nevite o co by se asi mohlo jednat? Dekuji Stejskalova

Odpověď odborníka:

Nejspíše se jedná o mykozu vulvy a pochvy po užívání ATB. Bohužel se nejedná o nic neobvyklého. Daná bulka je s velkou pravděpodobností reaktivně zvětšená lymfatická uzlina. Je to reakce imunitního systému na akutní infekci ve spádové oblasti. Otok stydkého pysku může být způsoben ucpáním vývodu Bartoliniho žlázy s rozvojem zánětu. Zánět Bartolinoho žlázy bývá lokalizován na vnitřní straně jednoho ze stydkých pysků, projevuje se lokálním bolestivým otokem. Doporučila bych vám kontrolu u vašeho gynekologa. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x