Otok v krku

Dobrý večer,pane doktore chci se zeptat je to asi 2 měsíce co sem měla anginu a brala jsem antibiotika(penicilin). Anglinu jsem vyléčila,ale asi po měsíci mě začlo znovu bolet v krku a mela sem v zadu vlevo takovou jako nateklou sliznici. Šla jsem tedy opět k paní doktorce a ta mi řekla že to na anginu nevypadá a udělala mi výtěr z krku.Ve výsledku tam bylo napsáno něco v tom smyslu že jsou to běžné bakterie a paní doktorka rikala že tam není nic co by se mělo léčit antibiotikama... ale protože sem ji rikala že mě tam bolí a měla sem pocit i takovýho tlaku tak mě dala ještě jedny antibiotika (už nevím jak se jmenovali ale byli takové velké žluté tablety) a potom to zmizelo... teď ale asi po měsíci mám pocit že ten otok tam mám znova,trochu mě tam i bolí ale není to nějaká velká bolest že bych třeba nemohla jíst, nechci ale zas další antibiotika když mi paní doktorka minule řekla že nejsou potřeba. Zajímalo by mě jestli to může být zpusobeno tím že máme doma třeba suchý vzduch a venku dýchám studený? Jinak se cítím zdravě,nejsem unavená,nic. Beru akorát tamtum verde. Nevíte co by to mohlo být popřípadě jaké léky by mi na to pomohli? přikládám fotografii ale nejsem si jistá že tam je něco vidět. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za podrobné informace i fotografii!! Je poměrně dobře vidět a obávám se, že máte recidivu anginy. Tento typ anginy, která postihuje zadní stěnu hltanu se nazvývá granulární nebo laterální typ a terapie je naprosto stejná jako u anginy patrových tonsil. Spíše bych teď do třetice volil nějaké chemoterapeutikum/ např. Ciprinol/ , ale to zkonsultujte s vaším ošetřujícím ORL lékařem.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Meningitidy
Články: Meningitidy
Při meningitidách bývají...
S Nutridrinkem připravíte zdravou snídani během několika minut
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Osteoporóza může ohrožovat i mladé lidi
Články: Osteoporóza může ohrožovat i mladé lidi
Většina lidí má osteoporózu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: