Otoky

obrý den již dlouho mě trápí otokymám po operaci obou kolen , nejvíce mám nateklý levý kotník než pravý na žilním vyšetření jsem byla avšak nicmi nenašli jen mi řekl že nesmím brát prestance 10 mg na tlak praktická lékařka miho snížila na 5mg mám i jiné nemoci epilepsii , štítnou žlázu , a beru léky na tlak může to s tím souviset děkuji

Odpověď odborníka:

Je třřeba zhodnotit většinu čstých důvodů otoku a to onemocnění ledvin vyšetřením funkce ledvin, tedy vyšetření a krevní testy a také vyšetření srdce. Pokud máte na mysli otoky bérců na dolních končetiínách a nález na žliním systému je negativní je při výše uvedených negativních nálezech pomýšlět na možnou lymfostasu. Těmto chorobami se zabývají cévní ambulance při interním a chirurgickém odělení, aplikje se lymfodrenáž, nosí se elastické obvazy nebo punčochy, provádějí se některé formy vodoléčby. V odpočinku dolní končetiny nahoru polohovat. Léčba ale není ani rychlá ani jednoduchá a je zdlouhavá.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x