Otoky dolních končetin

Je mi 23 let, mám v podkolenní jamce na levé noze viditelné žíly (možná začínající křečové, jelikož to máme v rodině dědičné). Vysadila jsem kvůli tomu i antikoncepci, kterou jsem měla nízkohormonální. Obvodní lékař mi na žíly předepsal Detralex. Beru ho zhruba týden. V posledních dvou měsících jsem na váze přibrala 7kg, dávala jsem to za vinu antikoncepci a následnému zavodnění, tak mi v lékárně doporučili forfeminu na odvodnění. Beru jí tak pět dní, ale začaly mi natékat kotníky. Tak jsem začla do toho pít ještě čaj od Ryor lymfodren. Kotníky se stále nelepší a ani kila nemizí. Nevím zda přestat brát forfeminu, nebo detralex, ani jeden lék nemá v nežádoucích účincích natékání kotníku. Potřebovala bych poradit co mám dělat. Jím zdravě a pravidelně cvičím, piju cca 2 litry denně, myslím, že problém není v mém přístupu, navíc tolik jsem nikdy v životě nepřibrala a váhu jsem měla vždy stejnou bez výrazných úbytků, příbytků. Děkuji moc za radu

Odpověď odborníka:

Otoky dolních končetin můžou být přechodně způsobeny teplým počasím, Detralex má nejlepší efekt na křečové žíly a opravdu by ototky dělat neměl, bylo by dobré Váš problém konzultovat s praktickým lékařem a příčiny otoků hledat jinde.

MUDr. Alena Malíková
MUDr. Alena Malíková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ambulance praktického lékaře, A- Medicos, s.r.o., Zlín

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: