Otoky hlezeních kloubů...

Na hypertenzi mi předepsal lékař : ráno denně- 2x askorutin,1xprestance 5/10 a 1/2betaxy 20... Po těchto medikamentech mi otékají nohy(hlezno,chodidla,nárt),tyto problémy jsem s lékařem konzultoval- závěr:" to se stává,dát dolní končetiny při lehu výš než hlavu"... prosím nechá se to řešit ještě nějakým jiným způsobem ?- je to velmi nepříjemné,děkuji za odpověď a názor...

Odpověď odborníka:

Dobrý den Zdeno, ano, otoky hlezenních kloubů mohou nastat jako vedlejší účinek antihypertenziv, z léků které užíváte se mi na nejpravděpodobnějšího viníka těchto otoků zdá Prestance, a to tzv. blokátor kalciových kanálů, který obsahuje. Rozhodně si myslím, že v dnešní době máme k dispozici velké množství antihypertenziv a pokud Vám tyto nevyhovují, není problém zkusit jiné, zkuste ještě jednou promluvit s Vašim praktickým lékařem, jistě se budou dát nalézt jiné léky proti vysokému tlaku, které Vám tyto problémy způsobovat nebudou. Krásné Vánoce, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x