Otoky kotníků

Dobrý den Přes 3 týdny trpím otoky kotníků. Nikdy jsem takový stav nezažil a neprodělal žádný úraz. Beru každé ráno 2 tablety detralexu a v případě otoků půl tablety moduretic na odvodnění. Tlak jev rozmezí 128/86 - 120/80. Byl jsem na sonu žil, bez trombozního stavu. Ortopedické, vyšetření. Dostal jsem ortopedické vložky. Náběr krve ledvin |S-urea 5,3 mmol/l S- kreatin 86 umol-l S-alt 1,51 před 6 lety jsem prodělal mononukleozu. Beru silimarin 50 1tabletu rano a večer S- Cholesterol 6,12 S-triacylglycerol 2,.42 S-Cholesterol LDL 3,98 S-GMT 3.40 B-Lymfocyt 9.7 B-Bazofily 0.7 B-Eozinofily 0.9 Ostatní výsledky jsou v normě. Včera jsem začal brát wobenzym 3*5 , dle doporučení lekárníka a stále beru 2 ks detralexu ráno Na kontrolu mam jít, až za měsíc a nebo v případě problémů. |Ráno otok není žádný a během Dvou hodin u obou kotníků stejný. Děkuji za odpověď David

Odpověď odborníka:

Dobrý den Davide, děkuji za dotaz a taky za vyčerpávající popis úkonů, které jste již podstoupil, je mi líto, že máte tyto problémy, snad se nám společně podaří zjistit ještě něco více, než současným lékařům, kteří Vás léčí. Dle toho, co píšete, se domnívám, že problém by u vás mohl spočívat v játrech, soudím podle mírně zvýšených jaterníh funkcí S - ALT a S- GMT . Ale tento stav by neměl mít souvislost s infekční monenukleozou, kterou popisujete před 6 lety. Při standardním průběhu této infekce nedochází k trvalému poškození jater a jaterní testy by se měly, po skončení této infekce, do několika dnů - týdnů normalizovat. Bohužel neuvádíte další enzymy vypovídající o funkci jater, a to : ALP a ALT, krevní obraz. Bylo by třeba znát tyto hodnoty, abychom se mohli posunout dále. Jak dlouho užíváte Silymarin a jste tedy někde ve sledování na Gastroenterologii pro zhoršenou funkci jater po monenukleoze? ( což ovšem, jak jsem již psala, je nestandardní a soudím tedy že nejste..) Dále bych se zeptala, jaká je Vaše hmotnost a jestli pijete alkohol? Pokud ano, doporučuji úplnou abstinenci. Dále doporučuji cestou vašeho praktického lékaře sonografické vyšetření jater a také si u praktika nechte z krve nabrat "celkovou bílkovinu a albumin " , tzn. proteiny, které nás dále budou informovat o funkční schopnosti Vašich jater. Držím palce a těším se na odpověd, s pozdravem, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: