Otoky kotníků

Starám se o babičku 81let po mozkove příhodě 12/2014 (levostranné) chodi ale kratke trasy s pomoci, zasažena byla i čast levého oka, šedý základní ktery dle lékaře neni na operaci,ji sama, wc take zvládá. Diagnózy dle MUDr. I7090 generalizovana a neurcena aterioskleroza,vaskularni demence,E119 diabetem mellitus 2.typu, lehká sebzomotoricka distalni syn.diabeticka polyneuropatie.kalcifikace v kartou si fondech a VB povodí červi kalhot, degenerativní změny na skeletu patere,ex skoliozu toho, M0690 revmaticka artritida NS-mnohocetna lokalizace, I10 esence albu primární hypertextu 2st, Z988 stp. CHCE,stp.hysterektomii a bilat.adnexomii.Zacala i hodne zapomínat kde neuroložka potvrdila ,vaskularni demenci, plete dny, nevi co bylo 5 minut zpet, problemy s prostorovým viděním, v posledni dobe jsem si všimla, že se hodne drži za hlavu (bohuzel nechce hodnekrat přiznat co ji boli ať nejede do nemocnice) ale dnes přiznala, že ji boli casto a hodne se ji take hlava motá a diky tomu je dle mne soustředění velice špatně. Všimla jsem ji že v posledni dobe ma natekle kotniky a narty.a docela často ma kašel.Je to prosim běžný jev po mozkove prihode? Urcite vse budu řešit s ošetřující lékařkou, ale rada bych věděla nazor vice odborníku dekuji

Odpověď odborníka:

Otoky kotníků a kašel může být spojený s ischemickou chorobou srdeční a počínajícím srdečním selháváním. Může jít souběžně i o dekompenzaci hypertenze. Proto může mít babička bolesti hlavy. Doporučuji co nejdříve kontrolu u praktického lékaře a interní vyšetření.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová - praktická lékařka

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: