Otoky nártů

Dobrý den. Již delší dobu trpín otoky nártů a kotníků (ty nejsou bolestivé). Moje obvodní lékařka mě poslala na duplexní dono žil a vzala mi krev na nějaké testy. Výsledky testů i sona žil dopadli dobře. Okoky však přetrvávají. Nejsou však bolestivé. Po konzultaci mi řekla, že se mám zastavit v případě, že se to zhorní či nastane jiný problém. Dál nic neřešila a na další vyšetření mě neposlala. Když jsem byla malá brala jsem léky na přeléčení štítné žlázy. Jelikož trpín Turnerovým syndromem, píchala jsem si tři roky růstový hormom pod dohledem odborné lékařky z Brna. Během léčby jsem byla i na kontrolním EKG. Vše opět v pořádku. O všem byla moje obvodní lékařka informována jak ode mne, tak z lékařských zpráv, které přebrala od dětské lékařky. Chtěla jsem se tedy zeptat: zda může být příčina ve štítné žláze a zda musím mít doporučení od obvodního lékaře, pokud bych chtěla jít na kontorlní vyšetření (když jsem byla menší, byla jsem na jejím ultrazvuku). Může být problém i ve špatném fungování srdce či jinde? Problém jsem řešila i se svým gynekologem, který mi vysadil klasickou antikoncepci a předepsal mi substituční léčbu. Děkuji za odpověď. S přáním hezkého dne. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otoky dolních končetin opravdu mohou být v souvislosti s vaším základním onemocněním, proto doporučuji návštěvu endokrinologa. Zda-li bude trvat na žádance od praktického lékaře, závisí na vaší domluvě s ním.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Na léky proti nespavosti v těhotenství raději zapomeňte
Kožní onemocnění v těhotenství
Články: Kožní onemocnění v těhotenství
Těhotenstvím podmíněné...
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolest hlavy provází...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x